Робоча віза в Польщу та шенген

Робоча віза в Польщу

Польська робоча віза (C05, D05, D06)  дає право знаходитись і працювати на території країни на протязі визначеного терміну. Також вона дозволяє подорожувати по всій території Євросоюзу до 90 днів,але не дає можливості працювати в інших країнах окрім Польщі. Вона видається на основі запрошення від роботодавця чи воєводи,що дозволяє легально працевлаштовуватись по всій території Польщі.

Подайте заявку на робочу візу в Польщу або запрошення від роботодавця

Типи робочих віз до Польщі

Національна робоча віза в Польщу має основні три види: C 05, D 05, D 06.  Вони можуть бути видані в наступних типах і цілях :

  • Літерою С позначаються візу шенген, яка дає право перебувати в країні яка видала візу протягом визначеного терміну, а також з такою візою можна здійснювати поїздки по всій території шенгенської зони.
  • Літерою D позначають національну довгострокову візу, що дає право перебувати тільки на території країни що видала таку візу. Також польська робоча віза типу D надає право транзитного проїзду по території інших країн Євросоюзу, та право перебувати у країнах шенген зони до 3 місяці на пів року.

Цілі видачі віз - нумерація віз отриманих після після 5 травня 2014 року

  • 05 – коли віза видається для роботи на протязі терміну, що не перевищує шести місяців протягом наступних 12 місяців, на підставі заяви про намір працювати, зареєстрованих у бюро по працевлаштуванню району;
  • 06 – коли віза видається для виконання роботи на підставі інших документів, ніж тих, що зазначені у пункті 5.

Типи віз за термінами перебування

  • на 180 днів у році, якщо польський роботодавець надішле вам запрошення;
  • на 360 днів у році (це та ж сама віза 180/360, тільки продовжена), якщо ви отримаєте дозвіл мера міста, в якому працевлаштовані.

Етапи працевлаштування в Польщі

  1. Знайдіть хорошого роботодавця. Як це зробити? Є кілька способів. По-перше, ви можете звернутися до посередників, тобто в кадрове агентство, де вам допоможуть знайти хорошу вакансію. По-друге, ви можете зайнятися таким пошуком самі, систематично переглядаючи оголошення в Інтернеті, вивчаючи пропозиції в газетах. Після вибору вакансії роботодавець надішле вам запрошення для працевлаштування.
  2. Отримайте національну візу. Це обов'язковий етап працевлаштування, який передбачає подачу документів і подальше отримання візи.
  3. Отримайте спеціальний дозвіл на працевлаштування - Zezwolenie na Pracę. Такий дозвіл знадобиться, якщо термін піврічної робочої візи вже закінчився, а карту побиту ви ще не оформили.

Навіщо відкривати робочу візу?

Завдяки наявності такої візи у вас буде можливість легально працевлаштуватися в Польщі на обраній вами посаді.

Отримавши візу, іноземець може працювати по всій території Польщі, в 2017 році найбільш популярними містами для праці є:

  • Варшава;
  • Краків;
  • Вроцлав;
  • Гданськ;
  • Щецин;
  • Познань;
  • Зелена-Гура;
  • Люблін;
  • Катовіце;
  • Ополе;
  • Лодзь;
  • Ченстохова;
  • Перемишль.

Коли можна буде відкрити наступну візу після закінчення терміну попередньої?

Ви зможете відкрити нову візу в Україні, коли пройде півроку з дати вашого в'їзду в Польщу за попередньою візою. Якщо ви отримали дозвіл воєводи (мера міста) на продовження працевлаштування ще на 180 днів, консул продовжить вашу візу.

Віза від воєводи: хто займається подачею документів?

Ваш роботодавець повинен зібрати всі документи для продовження вашої візи, подати їх на розгляд воєводі. Вам потрібно буде вислати своєму роботодавцю тільки дані українського і закордонного паспортів. Скільки займе оформлення? До 1-го місяця, після чого роботодавець зможе переслати вам оригінал запрошення. В результаті у вас буде можливість ще довше пропрацювати на своїй посаді.

Робочі візи шенген

Робоча шенген віза або як її ще називають, робоча шенгенська віза, дає право мандрувати та займатися трудовою діяльністю в країні Шенгенської зони, консульство якої дало дозвіл на виготовлення робочої шенген візи.

Робоча шенгенська віза є короткостроковою і дає право працювати на території Польщі протягом 90-та календарних днів.

Які документи потрібні для оформлення робочої візи в Польщу?

Перелік документів для отримання робочої візи в Польщу:

  • Закордонний паспорт, де ще залишається хоча б дві вільні сторінки, а термін дії якого виходить не раніше, ніж за 3 місяці після останнього планованого виїзду з території ЄС;
  • Український паспорт;
  • Копія внутрішнього паспорту – 1, 2 сторінка, сімейний стан, прописка;
  • Копія закордонного паспорту – перша сторінка,сторінки з візами;
  • Заповнена анкета на візу
  • 2 фотографії не більш як піврічної давності. Не забудьте вказати у фотосалоні, що вам потрібні фото саме на візу, так як вони відрізняються від звичайних фото на документи (обличчя має займати 70-80% фотографії);
  • Консульський збір 35 євро (для шенген-візи). При оформленні національної польської візи консульський збір відсутній;
  • Якщо ви подаєте документи на робочу візу через візовий центр, то також потрібно заплатити візовий збір, який становить 18,5 євро по діючому курсу, і подати оригінал квитанції про оплату; 
  • Лист-підтвердження реєстрації при подачі через візовий центр. Зареєструватися можна через сайт центру або ж за телефонами гарячої лінії;
  • Підтвердження вашого фінансового забезпечення – довідка з банку про стан та рух ваших коштів за останні 6 місяців, а також довідка з робочого місця та довідка про зарплату (при виготовленні робочої шенген-візи);
  • Страховий поліс. Ціна залежить від різновиду страхового полісу;
  • Оригінал і копія документів, які підтвердять мету вашої поїздки:

Підставою для отримання візи є запрошення від роботодавця. Це заява-доручення від польської сторони про намір надання роботи для іноземця, або дозволу на роботу відповідним урядом, по місцю реєстрації роботодавця. Типове запрошення від роботодавця або воєводи містить в собі такі дані:

  • Назву і дані фірми , яка запрошує;
  • Дані працівника ,якого фірма запрошує(Ім’я,прізвище,дата народження,місце прописки,дані закордонного паспорту);
  • Мету та тривалість візиту;
  • Підписи і печатки фірми,яка запрошує;

Скільки коштує робоча віза в Польщу

Вартість робочої візи в Польщу залежить від типу та терміну перебування. Претендент на працевлаштування може обрати піврічну чи річну візу. Також ціна робочої візи в Польщу може залежати від терміновості оформлення. Для детальної інформації про вартість віз дивіться наші пакети послуг.

Залежність вартості візового збору від терміновості

  • при звичайних умовах термін її виготовлення - до 14 днів, вартість - 18,5 євро;
  • якщо потрібно оформити візу терміново, це займе 3 дні і коштуватиме в два рази дорожче - 30 євро.

Робоча віза в Польщу для українців, оформлена через нашу візову агенцію, не забере у Вас жодних додаткових витрат, окільні у її вартість також входить страховка, заповнена анкета, запрошення від роботодавця та інформаційні послуги компанії.

Повну допомогу для відкриття робочої візи в Польщу вам нададуть представники нашої фірми. Ми працюємо по всій Україні, тому незалежно від того чи містом вашого перебування є: Івано-Франківськ, Львів, Луцьк, Харків, Київ, Вінниця, Ви завжди можете звернутися до нас для виготовлення робочої візи в Польщу та працевлаштування.

Подайте заявку на робочу візу в Польщу або запрошення від роботодавця

Хочете отримати роботу в Польщі?

Зв'яжіться з нами:

  • +38 (068) 408-87-66
  • +38 (063) 992-95-24
  • robota@visa-pro.com.ua

ми в соц. мережах
              

або

  • Надішліть заявку Замовте дзвінок

Наші переваги

  • Організація доїзду до місця роботи
  • Доступні вакансії з проживанням та харчуванням
  • Інформаційна координація
  • Повна візова підтримка
  • Безкоштовна одноразова заміна місця роботи

Калькулятор

Карта вакансій

Кращі роботодавці

Вакансії на роботу

Маєте запитання?напишіть на e-mail чи зателефонуйте нам (068) 4088766, (063) 9929524